Δεν είναι μυστικό πως το καλοκαίρι τα νότια έχουν την τιμητική τους, πόσω μάλλον όταν η αθηναϊκή Ριβιέρα μας δίνει διαρκώς τις πιο λαχταριστές αφορμές για να την επισκεπτόμαστε. Παρακάτω θα βρείτε τρεις άκρως γευστικούς λόγους να βάλετε τα νότια στην ατζέντα σας στις επόμενες εξόδους σας από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.

Αυθεντικό aperitivo στο Cova Astir Marina
Το Cova Astir Marina, με τη διαχρονική ιταλική φινέτσα του, την κοσμοπολίτικη αύρα του και την προνομιακή τοποθεσία του στην Astir Marina Vouliagmeni, εγκαινιάζει μια νέα, εκλεπτυσμένη καλοκαιρινή συνήθεια: την εμπειρία του Aperitivo, του ιταλικού «θεσμού», που συνδυάζει τη χαλάρωση με την υψηλή αισθητική, τη γεύση με την ατμόσφαιρα, την παρέα με το στυλ. Καθημερινά, από τις 17:00 ως τις 20:00, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία στο πιο κομψό περιβάλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ειδικά διαμορφωμένο Aperitivo Menu του Cova Astir Marina, εμπνευσμένο από τα μιλανέζικα aperitivo bars, προσφέρει signature cocktails, όπως Verdi Amori, Negroni, Paloma Aperol Spritz, ενώ σε σύμπραξη με την Trinity Wines ενισχύει την εμπειρία με εκλεπτυσμένες επιλογές, όπως το Whispering Angel Chateau d’Esclans και το δροσερό Santa Margherita Prosecco Superiore Di Valdobbiadene D.O.C.G., διαθέσιμα και by the glass. Η εμπειρία περατώνεται με small bites υψηλής γαστρονομίας, εναρμονισμένα με τις γευστικές νότες των ποτών και επιμελημένα αποκλειστικά για τη βραδιά.

Η φιλοσοφία του Aperitivo είναι να προσφέρει καθημερινά στους επισκέπτες έναν τρόπο να αποσυνδεθούν από την επίταση της ημέρας και να συνδεθούν με το όμορφο περιβάλλον του Cova Astir Marina και τη γαστρονομική απόλαυση. Από νωρίς το απόγευμα ως τη δύση, το Cova Astir Marina γίνεται ο ελεύθερος καλοκαιρινός αποστολή για να ζήσει κανείς την πιο elegant πλευρά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Παράλληλα, το Cova Astir Marina αποτελεί και τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας firm και κοινωνικά events, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε περίστασης – από ιδιωτικά δείπνα και cocktail receptions ως exclusive παρουσιάσεις και tailor-made concern gatherings.
Info: Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, 2144448250

To GiO βγαίνει στην πισίνα
Έπειτα από έναν επιτυχημένο χειμώνα, που συστήθηκε στο κοινό και αγαπήθηκε για την αυθεντική ιταλική κουζίνα και τη φινέτσα του, το GiO ετοιμάζεται για νέες καλοκαιρινές εμπειρίες και μεταφέρεται στην εμβληματική πισίνα του The Margi. Σε έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς καλοκαιρινούς χώρους της Αθήνας, με τις χαρακτηριστικές βουκαμβίλιες και τις αιωνόβιες ελιές, το GiO, έρχεται να προσδώσει περισσότερο ταμπεραμέντο και γεύση Ιταλίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το γευστικό «ταξίδι» φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin Παναγιώτη Γιακαλή, ο οποίος πρόσφατα αναδείχθηκε «Σεφ της Χρονιάς» στα FnL Awards 2025, έχοντας συνδέσει το όνομά του με το The Margi για περισσότερο από μια δεκαετία. Εξίσου, σημαντική διάκριση αποτελεί και η βράβευση του ταλαντούχου Μανώλη Στήθου ως «Chef Pâtissier της Χρονιάς» στους Χρυσούς Σκούφους 2025, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνεται στο γλυκό αποκορύφωμα κάθε γαστρονομικής εμπειρίας.

Και στο καλοκαιρινό GiO η ιταλική κουζίνα παραμένει στο επίκεντρο. Το οψολόγιο διατηρεί αγαπημένα signature πιάτα, όπως τα Scaloppine al limone, τα Gnocchi al Tartufo, τα Linguine με καραβίδα, ενώ παράλληλα υποδέχεται νέες προσθήκες, όπως η μιλανέζικη «κοτολέτα» και η γλώσσα Meunière, που υμνούν τη μεσογειακή απλότητα. Τέλος, η Mousse au chocolat για τους λάτρεις της σοκολάτας και το Affogato, για όσους επιθυμούν να μυηθούν στην all clip classical ιεροτελεστία των Ιταλών, αναμένεται να αποτελέσουν τον αγαπημένο επίλογο κάθε δείπνου.

Τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά από την Margi Farm, αποτελούν τη βάση κάθε πιάτου, επιβεβαιώνοντας την αγάπη στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Το κελάρι του GiO προσφέρει μια ολοκληρωμένη συμβουλή από επιλεγμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, ενώ για όσους προτιμούν εμπνευσμένα cocktails, η επιμελημένη από τον Κωνσταντίνο Καρασάββα λίστα θα ικανοποιήσει κάθε γούστο.
Info: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929160 (Δευτέρα – Κυριακή: 13:00 - 00:00 & Παρασκευή – Σάββατο: 13:00 - 00:30)

Το AbraOvata στήνει το άρτιο σκηνικό
Φωλιασμένο στην αγκαλιά της μαγικής λίμνης, αποτελεί μια καταφύγιο ηρεμίας που μετατρέπει μια επίσκεψη –είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ποτό και digit nutrient στους αναπαυτικούς καναπέδες είτε για ένα aboriginal δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα– σε απόδραση που αγκαλιάζει και τις 5 αισθήσεις.

Εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο, είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Εδώ, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία, αλλά τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ο excutive αρχιμάγειρας John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει με αφετηρία την φυσικότητα και αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, ένα fusion οψολόγιο που επηρεάζεται από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το ατομικό και μαγειρικό του υπόβαθρο.

Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το οψολόγιο του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα, όπως Καπνιστή μελιτζάνα με Ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με βάση τα φρέσκα, εποχικά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO.

Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique.

Η καλύτερη εξηκοντάλεπτο για ένα δείπνο είναι φυσικά το σούρουπο, όταν bluish airy δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, όμως το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο εδώ) αναβαθμίζει από το πρωί τη βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack paper και υψηλού επιπέδου cocktails με φρέσκα βότανα. Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus+Dione σε μια ιδανική συνυπόσταση των 2 ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική φυσικότητα στο σύγχρονο zeitgeist.
.jpg?t=mmDdTQHVk-3malzvR3Q5oA)
Για luncheon υπάρχει και το όμορφο Deck, που ενώνει τα 2 επίπεδα, εστιατορίου και λίμνης, μια ανάσα από τα νερά. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία, το Abra Ovata είναι αποστολή για εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, από exclusive δεξιώσεις με φόντο την αντανάκλαση του φεγγαριού στα νερά ως υψηλού επιπέδου marque events και εκλεπτυσμένα backstage dinners.
Info: Λίμνη Βουλιαγμένη, 2108962220 (Snack paper 09.00 – 18.00, Lunch paper από 12.30, Dinner paper από 19.30)