Πληθαίνουν οι σκληρές επιθέσεις του Μαξίμου κατά του Αλ. Τσίπρα

1 day ago 13

«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015;» είχε αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, σε παρέμβασή του για τα γεγονότα που οδήγησαν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Η παρέμβαση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά το αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιευθούν τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά το δημοψήφισμα: αίτημα το οποίο απέρριψε ο Κώστας Τασούλας

Τότε, το Μαξίμου είχε επιλέξει να ανεβάσει ψηλά τους τόνους κατά του Αλ. Τσίπρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, “ξεπλένοντας” πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα».

Έκτοτε, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τις επιθέσεις της κατά του πρώην πρωθυπουργού, φοβούμενη προφανώς μια πιθανή δυναμική επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή του Αλ. Τσίπρα, τη στιγμή που στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες τον επιλέγουν ως ικανό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, πρόκειται για τον πρώην που φοβούνται οι νυν και επιχειρούν πλέον ανοιχτά να εξαπολύσουν ευθεία πυρά εναντίον του.

→ Απόψεις- Θανάσης Καρτερός: Ένα, δύο, τρία rebranding για τον Τσίπρα

Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το κεφάλαιο Τσίπρας έγινε αιτία αντιπαράθεσης ακόμα και μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με αφορμή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους Financial Times.

Σήμερα, ο Π. Μαρινάκης –με αφορμή τη δημοσίευση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου του 2015 από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»– επέλεξε να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα επιθετικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην πρωθυπουργού, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση των επιθέσεων εναντίον του. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και σε ερώτηση για τις χρεώσεις τραπεζών) είχε θυμηθεί τα... capital contols και τον Αλ. Τσίπρα, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προφανή λόγο.

Λίγο αργότερα, λοιπόν, ο Π. Μαρινάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του 2015 για «πολιτικό κυνισμό» και «υποκρισία», καθώς και πως εξαπάτησε τόσο τον λαό, όσο και τους (τότε) πολιτικούς αρχηγούς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ανίκανο διαπραγματευτή» που «υπέγραψε ό,τι του έθεσαν οι δανειστές». 

Και... ρίχνοντας τη μάσκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε αναφορά στο σήμερα, δηλώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, "φορτώνοντας" στον ελληνικό λαό τον… λογαριασμό της διαπραγμάτευσής του. Ανήκει στο πιο σκοτεινό χθες και, όσο και αν η προσπάθεια κάποιων να τον επανεμφανίσουν ως κάτι διαφορετικό είναι πραγματικά φιλότιμη, οι πολίτες τον έχουν απορρίψει εκκωφαντικά σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες».

Οπότε, μάλλον το πλέον κατάλληλο ερώτημα είναι «Ποιος φοβάται τον Αλέξη Τσίπρα;» – με την απάντηση να μοιάζει προφανής.

Τι ανέφερε ο Π. Μαρινάκης

«Από τα εμφανιζόμενα ως "Πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου του 2015", προκύπτει, για μία ακόμα φορά, ο πολιτικός κυνισμός και η υποκρισία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που τελικά κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξεχνά τις ύβρεις για "γερμανοτσολιάδες" και "προδότες" σε εκείνους που απέτρεψαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε τα παρακάτω: 

«Από την ανάγνωση του κειμένου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" ως "Πρακτικά", προκύπτουν τρία βασικά συμπεράσματα:

1. Η πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας, στη σελίδα 81 των "πρακτικών" λέει επί λέξει: "Η ελληνική κοινωνία δεν πετάει στα σύννεφα. Έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν είμαστε πριν το Γενάρη του 2015". Δηλαδή, ο Τσίπρας, που πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 υποσχόταν εύκολες λύσεις, όπως το σκίσιμο του μνημονίου και την κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο, έξι μήνες μετά έλεγε ότι ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

2. Η πλήρης αποτυχία της διαπραγμάτευσής του ακόμα και μετά το δημοψήφισμα

Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την επικείμενη "κολοτούμπα" του από το "όχι" στο "ναι", απευθύνθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και τους είπε ότι έχει έτοιμα πέντε σημεία διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι της συμφωνίας που είχε προτείνει ο Γιούνκερ. Στην πράξη, ακόμα και αυτή η διαπραγμάτευση απέτυχε παταγωδώς, αφού στο τρίτο και πιο σκληρό για την κοινωνία μνημόνιο συμπεριελήφθησαν όλα τα επώδυνα μέτρα, όπως η αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η υπερφορολόγηση των αγροτών και συνολικά η αύξηση των φόρων ακόμα και του ΦΠΑ των τροφίμων, αλλά και η λήψη επώδυνων μέτρων με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ανίκανος διαπραγματευτής και υπέγραψε ό,τι του έθεσαν οι δανειστές με το τρίτο μνημόνιο και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για 99 χρόνια.

3. Η υποκριτική στάση του για την ανάγκη συναίνεσης και η εξαπάτηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ο τότε πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς τη συναίνεσή τους, ώστε να υπάρχει εικόνα εθνικής ενότητας, αλλά, λίγες εβδομάδες αργότερα, προχωρούσε σε εκλογές με το ακραία διχαστικό σύνθημα "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν".

Ο κ. Τσίπρας έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, "φορτώνοντας" στον ελληνικό λαό τον… λογαριασμό της διαπραγμάτευσής του. Ανήκει στο πιο σκοτεινό χθες και, όσο και αν η προσπάθεια κάποιων να τον επανεμφανίσουν ως κάτι διαφορετικό είναι πραγματικά φιλότιμη, οι πολίτες τον έχουν απορρίψει εκκωφαντικά σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2025. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-