Στον Έβρο βρίσκονται αυτές τις ημέρες 17 φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα των Η.Π.Α., που υλοποιεί το πρόγραμμα «Cuisine and Farming – Κουζίνα και Γεωργία στα Σύνορα της Ελλάδας», υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Dr Ανθρωπολογίας, Όλγας Καλεντζίδου.
“Οι φοιτητές βρίσκονται εδώ για να γνωρίσουν τη διατροφή και τη γεωγραφία της περιοχής”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κα Καλεντζίδου. “Ήθελα να γνωρίσουν και μια άλλη Ελλάδα από αυτή που συνήθως προβάλλεται”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε “τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι θεωρούμε το φαγητό μας ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και της κοινωνικότητάς μας καθώς όταν καθίσουμε στο τραπέζι θα συζητήσουμε και γενικότερα θα απολαύσουμε αυτό το φαγητό με την οικογένεια ή τους φίλους μας”, τόνισε.
Οι φοιτητές ήδη επισκέφθηκαν τον δημοτικό βιοαγρό και τη λαϊκή αγορά προκειμένου να μιλήσουν με παραγωγούς, εμπόρους και καλλιεργητές βοτάνων. Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνει επίσης, διαμονή σε χωριά, γευσιγνωσία παραδοσιακών πιάτων, επισκέψεις σε αγροκτήματα και τοπικές καλλιέργειες, σε επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων όπως ταχίνι και κρασί, αλλά και συνάντηση εργασίας με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη Νέα Ορεστιάδα.
Ρεπορτάζ Δ. Παρασκευοπούλου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος